Dealer login

Jim Lindenburg 3e bij NK omnium

Jim Lindenburg 3e NK Omnium

Zaterdag en zondag, 28 en 29 januari j.l. stond in het teken van het NK Omnium op de baan voor de jeugd, Nieuwelingen, Junioren en Beloften.

Jim Lindenburg, met sportvoeding van Unlimited Power en de pistafiets van Fondriest reed voor Restore het omnium op zondag. Het omnium werd verreden over 4 onderdelen:

  • 500 meter sprint, staande start
  • scratch, 7.5 km
  • puntenkoers, 10 km
  • achtervolging 2 km

Bij de 1e en 2 jaars Nieuwelingen stonden 27 renners aan de start, waaronder sprinters en duurrenners. Jim behaalde in de 500 meter een 6e plaats, al met al een goede start van het omnium tussen met name de sprinters.

Na de 500 meter werd de scratch verreden. Jim eed alert en goed voorin. In de einsprint zat hij helaas opgesloten en behaalde een 5e plaats. Al met al toch goed om een aantal plaatsen in het klassement te klimmen, naar een 4e plaats.

Vervolgens werd de puntenkoers verreden. Jim wist in het begin,halverwege en in de sprint kostbare en belangrijke punten te halen en aarmee naar een 3e plaats op te klimmen, met 1 punt voor op de nummer 4.

Alles moest aankomen op de achtervolging, hier mochten de eerste 12 renners van het klassement aan deelnemen. Voor Jim was het zaak om zijn podiumplaats zeker te stellen, dus in zijn achtervolging tegen de nummer 4, geen terrein prijs te geven en te zorgen voor hem te eindigen.

Het motto was dus: hou je tegenstander in de gaten, rij je niet stuk en zorg dat je de rit wint.

Jim moest starten in de 1-na laatste rit en wist deze te winnen, hiermee werd zijn 3e plek, podiumplaats zeker.

De nummers 1 en 2, Jorn Buning en Tim van der Poel eindigde voor Jim.

 Al met al een mooie belevenis met een mooi resultaat en afsluiting van het baanseizoen.

Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws Vind uw dealer!